peach cobbler
Recepten

Recept – Peach cobbler

Peach Cobbler, een van mijn guilty pleasures als je het mij vraagt. Ik weet nog dat mijn tante en zusje ermee binnen kwamen, zelf gemaakt, nog warm, hemels ! En de restjes at ik daags erna als ontbijt. En zo lekker als het is, zo simpel is het ook en daarom deel ik hem heel graag met jullie.

peach cobbler

Wat heb je nodig om peach cobbler te maken?

  • 2 blikken halve perziken
  • 115 gram margarine
  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 1 groot ei, of 2 kleintjes
  • kaneel
  • Beslagkom
  • Bakblik (mijn advies is het grote browniebakblik van de Action!)

Hoe maak je de peach cobbler?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem de 2 blikken perziken en snijd de perziken in plakjes. Verdeel deze in het bakblik en giet er van een blik het sap bij. Bestrooi de perziken met wat kaneel en dan kun je door met het beslag gedeelte.

Voor het beslag smelt je de margarine en die giet je over in de kom. Mix deze met de suiker en vervolgens voeg je de eieren toe en mix je ook dit weer door. Wanneer deze goed zijn gemixt doe je het bakmeel erbij. Mix het geheel tot een gladde massa, hoeft niet te dik. Is het onverhoopt wel wat dikker giet je er gewoon wat perzik sap van het ander blik bij.

Wanneer het beslag klaar is giet je dit in hoopjes over de perziken. Het verdeelt zich uiteindelijk vanzelf in de oven. Daarna mag het in de oven voor +/- 50 tot 60 minuten. Het mooi bruin zijn.

Een dankjewel en een kleine tip!

Het overige sap kun je natuurlijk lekker op drinken ! Nou heb ik dit niet zelf bedacht, ik heb het van me tante gekregen en zei heeft het weer van iemand uit Texas. So thank you mrs. Johnnie Mae Grant.

Wil je het nou trouwens heel snel doen ? Koop een cakemix in plaats van dat je het beslag zelf maakt. Het is bijna hetzelfde!

Ik vind het echt een heel fijn recept, simpel en super lekker ! Je kunt het denk ik ook eens uitproberen met andere soorten fruit. Bijvoorbeeld met appel! Misschien een andere leuk recept dat ik van familie heb gekregen zijn de wafels à la oma! Kennen jullie peach cobbler ?

Mocht je nog meer willen zien van Chocotijd volg me dan op Instagram, Facebook en Pinterest! Zou ik heel tof vinden.

3 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: